Τι είναι το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ»

Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ. Μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει τα μέγιστα, στην Ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων κατοικιών στη χώρα μας, με άμεσο αποτέλεσμα, την Εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενοίκων κάθε κατοικίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μία ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου, επιφέρει ΑΜΕΣΗ εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξης έως και του 75%.
Το ύψος της χρηματοδότησης ξεκινάει από το 15% της δαπάνης της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, και φθάνει έως και το 70% αυτής, ανάλογα με τα εισοδήματα του ιδιοκτήτη ή επικαρπωτή του κάθε κτιρίου.

Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτούνται εργασίες:

01ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

02ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

03ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

04ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΚΙΑΣΗΣ (τέντες – πέργκολες – στόρια)

05ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ποιους αφορά…

  • Στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ, μπορεί να ενταχθεί κάθε νόμιμη κατοικία ενεργειακής κατηγορίας μικρότερης ή ίσης από την Δ, ανεξαρτήτως εμβαδού και χρόνου κατασκευής, υπό την μόνη προϋπόθεση, η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην ξεπερνά την τιμή των 2.100 €/m2.
  • Στο πρόγραμμα εντάσσονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ατομικό εισόδημα έως 60.000 € ή οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 €. Ανάλογα με το εισόδημα του κάθε ενδιαφερόμενου, προσαρμόζεται και το ποσοστό χρηματοδότησης των εργασιών που θα εκτελεστούν στο ακίνητό του.

Ποια η διαδικασία...

  • Για την λειτουργία του προγράμματος, συνεργάζονται οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες, EUROBANK, ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
  • Ο κάθε ενδιαφερόμενος, απευθύνεται σε μία από αυτές, και υποβάλλει ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ, μαζί με μία σειρά απαιτουμένων δικαιολογητικών.
  • Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η τράπεζα απαντά στον ενδιαφερόμενο.
  • Στην περίπτωση της θετικής απάντησης, τότε ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει στην τράπεζα, μία δεύτερη σειρά δικαιολογητικών, αιτούμενος τώρα την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ και την υπαγωγή της κατοικίας του, στο πρόγραμμα.
  • Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η έγκριση αυτή καθυστερεί αρκετά (μέχρι και 8 μήνες), μιας και απαιτείται σχολαστικός έλεγχος των δικαιολογητικών του ενδιαφερομένου.
  • Αφού έρθει η οριστική έγκριση υπαγωγής στο πρόγραμμα, ο δικαιούχος, εκτελεί τις εργασίες που αναφέρονται στις εγκεκριμένες δαπάνες του, και κατόπιν υποβάλλει τρίτη σειρά δικαιολογητικών, για την εκταμίευση της χρηματοδότησης των εργασιών που εκτέλεσε.

Ποια τα μειονεκτήματα...

Μετά από οκτώ (8) χρόνια λειτουργίας του προγράμματος στη χώρα μας, διαπιστώθηκαν δύο βασικά προβλήματα λειτουργίας του προγράμματος.
1. Το πλήθος των απαιτούμενων δικαιολογητικών και η σύνθετη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία.
2. Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην χρηματοδότηση των εκτελεσμένων εργασιών. Ειδικά το δεύτερο πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό μιας και ο εκάστοτε ιδιοκτήτης κτιρίου, καλείται να προκαταβάλλει το κόστος των εργασιών που θα εκτελέσει, και να περιμένει να πάρει τα χρήματα του, έως και 18 μήνες αργότερα.

και αυτή είναι η δικιά μας λύση!!!


Η ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Κατασκευαστική, δημιούργησε για εσάς, ΝΕΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με την επωνυμία «ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να δώσει την λύση στα προβλήματα του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ.

Επικοινωνήστε μαζί μας...

Αλεξανδρούπολη (Κεντρικό)
Μαζαράκη 28, 68100, Τηλ.: 25510-34540 • E-mail: info@g-georgiadis.com
Κομοτηνή (Υποκατάστημα)
Ορφέως 3, 69100, Τηλ.: 2531 30 68 68 • E-mail: komotini@g-georgiadis.com
Ξάνθη (Συνεργαζόμενο Γραφείο) GD Σύμβουλοι Μηχανικοί
Μπρωκούμη 30 - Κτίριο ΜΕΞ - 3ος όροφος • Τηλ.: 25410-71390
E-mail: gdsimvouloi@hotmail.com
Ξάνθη (Συνεργαζόμενο Γραφείο) ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥΧΕΪΛΑ ΙΜΠΡΑΗΜΟΓΛΟΥ
Χατζησταύρου 20 • Τηλ.: 25410-70003
E-mail: s.ibraimoglou@gmail.com
Ορεστιάδα (Συνεργαζόμενο Γραφείο) ΜΑΚΑΤΣΩΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
11ης Διλοχιας 16, 68200, Τηλ.: 25520-25519 • E-mail: maktsoris@gmail.com